Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Questy na Terenzo nie chcą się wgrać i locale.lua

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Otóż mam serwer, na którym prowadzę "badania". Jest postawiony na plikach terenzo. Otóż wgrałem questa z MPC Forum (sklep z mobem Przyw. Treningu) (stąd, nawet sprawdzany), mimo ciągłego wpisywania /reload q i /qc na Terenzie questy nie działają. Jedynie co działa, to edytowanie tego, co potworki "mówią" w pliku locale.lua . I tu kolejne pytanie, co zrobić, by pojawił się "Kowal" i żeby działała informacja z wskazówką jak na PL(którą usunąłem na moment). Oto przerobiony tekst Kowala w "Chcę coś ulepszyć." w .lua. Proszę również o pomoc z tym pierwszym problemem, który napisałem wyżej.

locale.blacksmith = {}
locale.blacksmith_man_chat = "Kowal:"
locale.blacksmith.refine_info = "Witaj. [ENTER]Jestem odpowiedzialny za ulepszanie przedmiotów. [ENTER]Jeżeli chcesz ulepszyć przedmiot,[ENTER]po prostu go do mnie przynieś.[ENTER]"

EDIT: Co do tego Kowala, co jest w code. On nie przynosi skutków.

EDIT2: Temat do zamknięcia. Rozwiązałem problem dodając lubrykę "OK" i kasując to, co jest w code i wgrywając do questu blacksmith.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...